Ще ви срещнем с един от най-високоплатените модели в света - Тайра

...
Ще ви срещнем с един от най-високоплатените модели в света - Тайра
Коментари Харесай

В света на Тайра Банкс: Euronews разговаря с топмодела за новото ѝ поприще

Ще ви срещнем с един от най-високоплатените модели в света - Тайра Банкс. Днес тя има нова роля - тази на бизнесмен. Тайра Банкс започва първия си световен бизнес за сладолед в Обединените арабски емирства. Какво е да си красива жена в света на бизнеса и още - вижте повече в специфичното интервю на Тайра Банкс за Euronews.

Здравейте и добре пристигнали. Днес с мен е моделът, актриса, продуцент, бизнес дама и бизнесмен Тайра Банкс. Това е много трофеи. Какво ви разказва най-добре?

Интересно е. Когато чуя " актриса ", си мисля: " О, взела участие съм в няколко кино лентата, играла съм, само че не съм Мерил Стрийп ". Да извадим актрисата и да запазим всичко останало. Работя в тази промишленост отдавна и от 15-годишна възраст.

Очевидно постоянно сте имали бизнес усет, тъй като сте почнали толкоз рано. Кой беше най-хубавият съвет, който получихте по отношение на бизнеса си?

Майка ми постоянно ми е казвала, че съм артикул. Това беше преди да стана бизнесмен, когато бях модел. Тя сподели: ти си стока и по какъв начин ще продадеш тази стока? Трябва да знаеш, че стоките могат да се скапват бързо. Тогава хората не ги желаят. И по този начин, по какъв начин можеш непрекъснато да се открояваш, обновяваш, освежаваш? Това беше доста здравословен метод, тъй че можех да се оправя с него, когато получавах отводи като: Ние не ви желаеме за това или това. Когато те отхвърлят. Майка ми споделяше: " Тогава ти отхвърляш, моето дете, не забравяй това. " Мисля, че това ми оказа помощ да не полудея в лудия свят на тази промишленост.

Говорейки за това, което стартирате тук: Smize and Dream (смайз енд дрийм) - вашата марка сладолед. Избрали сте артикул, който се харесва на всички.

Да, постоянно когато загатна, че имам компания за сладолед - пред майка и баща или предприемач, няма значение. Те постоянно питат: Какво? Сладолед? Къде? Къде? Какво? Разкажете ми за него. Интересно е: сладоледът е същинското благополучие.

Откъде пристигна концепцията? Обичаш ли сладолед?

Да. Бях захласната от сладоледа още от три-четиригодишна. Прабаба ми се грижеше за мен през лятото.  Майка ми не можеше да си разреши детска градина. Затова цяло лято вървях в къщата на прабаба ми. Тя сама подготвя ванилов сладолед. Имам прелестни мемоари за моята прабаба. Години по-късно майка ми всеки петък вечер отиваше в сладоледаджийницата на бул. " Холивуд " в Лос Анджелис и си купуваше обичаният сладолед. Седяхме в колата и тя ми разказваше за всички жертви, които е трябвало да направи, и за това, че през идната седмица няма да я виждам толкоз постоянно, тъй като е приела нова работа единствено тъй като съм желала да имаме в допълнение място за спане. Трябваше да дремя на пода, не желаех повече да върша това и споделих: нуждая се от разтегателен диван. Затова си взех диван. Това ме изкара от нашата спалня. Искаше да има стая с две кревати и да се махнем от този апартамент. Тя постоянно мечтаеше, това правехме, когато ядяхме сладолед. Така се появяват Smize и Dream.
 Tyra Ice Cream Resized Снимка: Facebook, списък
Избрахте Обединените арабски емирства като първото място, където да разширите бизнеса си. Защо избрахте това място?

Първо, аз преподавам маркетинг на личността в Станфорд. Първото нещо, което споделям на моите възпитаници, е, че особеното е по-добро от по-доброто. Какво е особеното? Какво е неповторимо? Как можете да стигнете до върха на нещо? Ако аз го направя, знам, че всички останали ще последват образеца ми. За мен Обединените арабски емирства са знак на напредъка. Говоря и за музея на бъдещето. Кой има музей на бъдещето? Питам се: какво е то? Прекарвам времето си тук, тъй като тук имаме другари и някои други бизнес действия. Постоянно летим из Персийския залив. Не осъзнавах какъв брой огромно е смисъла на фамилията тук. Когато пристигам тук със фамилията си, майка ми споделя: " Виж какво е семейство. Тук се грижат за бабите си и не ги изгонват. Това е същинското семейство. И още нещо, сине мой, това ще прозвучи доста... “ Имам седемгодишен наследник. Обича да върви по заведения за хранене - поради менюто с безалкохолните коктейли. След това той пита: " Мамо, ти тук ли си, с цел да пиеш смешните питиета? “ Заради плодовите сокове и бизнеса...

Казахте, че сте го държали надалеч от някои неща в емирствата. Изчакайте да види другите неща, които може да прави тук.

Държах го настрани, тъй като считам, че не съм в положение да направя нищо друго, с изключение на да го доведа. Той няма да го направи. Затова се пробвам да устоя колкото се може по-дълго. Това е като родителите, които държат децата си надалеч от захарта, тъй като знаят, че те ще се вманиачат по нея, щом я опитат. Но да, това е особено място за нас. А капиталовият офис в действителност ни даде огромен подтик. Искаме да кажем: поддържаме тъмнокожите хора, поддържаме дамите и желаеме да ги доведем в ОАЕ и да покажем на света, че тук можете да развивате бизнеса си. Харесва ми да бъда нещо като опит, който другите могат да следват.

Споменахте, че сте бизнесдама. Защо е значимо да ценим и поддържаме дамите в бизнеса?

За нас е значимо да ги признаем, да ги подкрепим, да сложим камерата върху нас, да покажем, че съществуваме и че не е елементарно. И че ние сме също толкоз положителни и бизнес проектът ни е също толкоз добър. Но не е наложително да се възползваме от същия риск и равнопоставеност като индивида, който стои до нас, който е неопитен и изцяло безреден. Но всички заслуги са негови. Но е значимо камерите да ни снимат, с цел да покажем на другите дами, че могат да се оправят. Но също по този начин става въпрос за модели за подражателство и заграждане с експерти. Вие сте този, който вкарва нововъведения, само че създавате тактиката, маркетинга и всички останали неща, които са ви нужни, с цел да съумеете в бизнеса.

Известна сте с триумфа си в пробива. Какъв би бил главният съвет, който бихте дали на новите компании?

Бих споделил да претърсите пазара, да разгледате всичко, да се задълбочите и да проучвате като луди. Да имаш нещо, на което си се посветил напълно, и да не излизаш от него. Започвам да изследвам и след това не мога да спра. Знам всичко за леда. Знам за развиването на влагата и образуването на кристали. Знам всички тези разнообразни неща за сладоледа, тъй като съм решил да се занимавам с този бизнес и не желая никой да ми споделя, че не знам какво приказвам. Искам да знам повече от отдела за научноизследователска и развойна активност, повече от отдела за тактика и повече от отдела за маркетинг. Затова споделям: " Научете се и коленичете ". И тогава никой няма да може да каже, че не знаете какво вършиме.

Говорихме за предходната Ви кариера и действия. Например, какъв е най-хубавият Ви спомен от модата?

Никога не съм била захласната от облеклата. Те не ме интересуват. Предстои ми да пусна на пазара облекла и да го направя като Стив Джобс. Защото, когато се разсънвам заран, едно от най-големите ми терзания е какво да облека. Питам се: би трябвало ли да го върша? Покойният Тони Шей беше основен изпълнителен шеф на Zappos и надлежно мой другар и покровител. Всеки ден носеше риза и дънки на Zappos. Попитах го: " Защо носиш твоята марка? Това е необичайно. Той сподели: " Не е нужно да мисля за това. Всеки ден описвам на света кой съм и какво върша, каква е моята пристрастеност. Затова може би ще стартира да върша това и аз, носейки тениска с надпис " усмивки и фантазии ", черно сако и черни панталони, с цел да мога да мисля за работата си и за тактиката за световно развиване на компанията, вместо да се запитвам: " Да нося ли розово или жълто? "
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР